res-feber

Träffade en kompis över kaffe i torsdags och vi diskuterade vår planerade favorit i repris-resa till Nice!

Vi var där för första gången i höstas och det var den mest perfekta saken att göra just då när sommaren hade tagit slut här och studierna skulle sätta igång. Jag överlevde på den resan ganska länge sen efteråt och tänker tillbaka på det ofta än idag. Solen, havet och friheten gjorde att man upplevde en sjuk lyckokänsla så det vill jag definitivt uppleva igen. Vi siktar även i år in oss på mitten/slutet av september då det fortfarande är jättevarmt och fint på rivieran! Men här kommer nu en liten återblick till andra resor jag har gjort, vissa mer lyckade och vissa mindre :) 

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Den varmaste var nog i norra Italien då vi var där med familjen för många år sedan (typ 2008) - dessutom så åkte vi mycket omkring i bilen och besökte många olika städer, så stundvis var det mardrömsvarmt i bilen.. 

Hur länge varade din längsta resa?

Jag vet inte exakt, de längsta har väl varit ett par veckor med familjen i San Diego, där min mamma har bott ett par år i sin ungdom.. Men i regel brukar de väl vara nån vecka eller så. Var i Paris på "språkresa" 2010 i två veckor.. fast till slut blev det väl en två veckors shoppingresa...:D:D:D ojoj de va nog tider det!

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Hmm.. jag har svårt att se mej själv interraila ellr backpacka nånstans.. är nog lite för bekväm för det. Mest har jag rest till olika städer, jag gillar att ha en blandning av planerat stuff som man vill göra och sen ta sig tid att bara göra det som känns nice just då och ta vara på stunden. Men jag är inte heller en person som skulle kunna ligga och skrynkla på beachen 3 veckor i streck.. Så en balans helt enkelt.

Favoritland att resa i?

Jag har aldrig haft en dålig reseupplevelse i Frankrike.. Men har också bra upplevelser från våra Californien resor fast jag inte var hemskt gammal då.. men de minnena sitter ganska hårt kvar. Jag föredrar ändå just nu Europa eftersom det på något sätt är så enkelt, samt att resorna är relativt billigare - mer pengar att spendera när man är på själva resan.

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Resan till Berlin med ämnesföreningen blev inte som jag hade trott.. Inte direkt dålig - men inte heller en av mina bästa upplevelser. Kan ha att göra med att jag inte är ett särskilt stort fan av Tyskland, eller att jag helt enkelt inte vet tillräckligt mycket om landet och kulturen.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Finnmatkat resort på Kanarieöarna. Jag tror det säger sig själv haha.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Min hemstan Helsingfors skulle kanske vara enklare att guida i.. jag tror inte jag vet tillräckligt om Åbo för att ge sådana tips. Men Åbo har en bra restaurang-scene och speciellt på somrarna är det en jättemysig stad att bar "uppleva". Därtill finns det mycket kultur och museum att se här, det finns nog något för alla helt enkelt.

Har du några måsten i reseväskan?

Njaa det beror på vilken slags semester man är på. Jag försöker alltid se till att jag har någon sorts karta när smartphonen inte duger och någon bok att läsa under chilldagarna. Men annars försöker jag packa ganska sparsamt - det blir enklare så :)

Din bästa resebild.

La Plage i Juan-Les-Pins

Vad är den sämsta resan du gjort?

Det blir nog kanske Berlin-resan igen..:P

Vart skulle du vilja åka just nu?

Tillbaka till Franska rivieran och värmen!

Vart vill du absolut inte åka?

Ryssland eller Tyskland, inte just nu i alla fall!

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Om allt går väl så blir det Franska rivieran i höst igen och kanske nån kortare resa under våren/sommaren.. OCH kanske en visit till Köpenhamn där en av mina best-buds är på utbyte hela våren!

06.03.2016 kl. 19:27

en astråkig blogg

Jag vet att denhär sidan inte har varit speciellt sprudlande på siståne.. Till mitt försvar så har det hänt mycket som har tagit upp all min tid, men också sånt som har fått lusten att blogga på miniminivå. Plus att min blogg är lite mer minimalistisk än vad jag skulle önska pga. det inte GÅÅR att få in några bilder här.. Brukar nog inte annars vara kass på teknik eller så.. men det här förstår jag bara inte!

Hur som helst så har veckoslutet blåst förbi och arbetsveckan väntar, man vill ju alltid ha det man inte får, och just nu skulle det nog kännas bättre att dra en heltids-studievecka istället för jobb. När jag studerar brukar jag däremot tänka tvärtom. MEN jag har varit duktig och avverkat några uppgifter i helgen och slutfört en kurs. Nu har jag en halv uppgift kvar av en annan kurs varefter jag bara måste vänta på att poängen ramlar in så att jag kan anhålla om betyg. Guu va skönt! Efter det är det ytterligare två läskurser i Org&Ledn så är jag klappad och klar för nya magisterstudier. Sjukt skrämmande att tänka att cirka två år fram i tiden så är jag antagligen på slutrakan av studierna som helhet. Vad är jag då.. 25/26 och antagligen livrädd för något annat.. men sånt är livet! :)

Denna kväll har spenderats med lite "vuxen-göra" som uppsägning av elkontrakt, flyttanmälan och sånt.. Jag har fortfarande bara gjort det så några gånger att jag känner mej jätte grown-up när jag gör sånt.. hehe!

Hoppas ni andra har haft en skön helg och får en bra vecka! :) 

06.03.2016 kl. 19:10

sportlov

Denna vecka är det sportlov här i Åbo vilket innebär att jag har ledigt från jobbet. Känner nog att det behövs eftersom jag måste tvinga mig själv upp ur sängen - sku säkert kunna sova ett dygn i streck.. Idag är lite av en mix match dag, på programmet står att gå och handla lite, rensa lite inför flytten och lite studier! Helt okej, framförallt det där med omväxling och lite egentid, alla mår nog bra av det! :)

23.02.2016 kl. 12:15

flyttfåglar

I april blir det av. Vi ska flytta ihop, påriktigt! Inte bo tillsammans i min lägis utan få ett "riktigt hem" med flera rum som man kan inreda (!). Jag förutspår att jag kommer att vara ganska så pank på grund av detta. Som tur lyckades vi få fixat för oss en ganska bra deal, så att man hinner säga upp den egna lägenheten i god tid! Vi flyttar tillbaka till "rätt" sida av ån, vilket känns bra. Läget är också mer logisk eftersom det är mycket närmare till allt som bygger upp vardagen - ja det kommer helt enkelt att underlätta mycket. Spännande! 

09.02.2016 kl. 11:39

bye bye snow

Ingen kan ju säga att det är fint väder idag.. med slask o regn och så. Men jag gillar det faktiskt. Eller int att de e slaskigt men att snön och förhoppningsvis vintern försvinner. Det är fint när allt är ljust och vitt, så är det. Men jag klarar inte av kylan - mina muskler klarar inte av att gå på helspänn för att jag är livrädd för att halka. Så joo, jag tycker det är otroligt skönt om snön smälter. Har liksom aldrig varit en vinter-person och kommer nog aldrig att vara det heller.

Men nu ska jag nog sätta igång och förbereda mig för jobbet, och sen ett träningspass senare. Tänk att jag ser fram emot det, det i sig är nog en stor omställning för mig. 

26.01.2016 kl. 11:52

fem saker

 

Fem saker som gör en dag komplett: kaffe, att få åtminståne en to-do gjord, att få göra inget en stund, att hänga med pojkvän/kompisar/familj och att i lugn och ro fixa mat!

Fem stjärnbilder du kan peka ut på himmelen: inga för jag vet ingenting om sånt, sorry..:D

Fem konstigaste maträtter/livsmedel du har ätit: grodlår, kycklinggryta på choklad, larverna från en tequilaflaska, tunga, sjögräspasta á la Moff!

Fem bra instagramkonton du följer: @fridafahrman, @mondolehti, @anneauchocolat, @calleschulman, @kimkardashian ( :D )

Fem mest hälsosamma sakerna du har i köket: bipollen, frön av alla de slag, avocado, linser, osötad mandelmjölk

Fem mest ohälsosamma sakerna du har i köket: ketchup, sprit, oboy, choklad-jello, pasta (har dock just rensat bort det mesta som inte faller inför ramarna av min kostplan, annars sku här no finnas nå nästy shit!!)

Fem saker du gör under mörka höstkvällar: Netflix, mys, te, rödvin, doftljus

Fem största ångestskaparna i ditt liv: Stress, för mycket stress, för lite stress, oro över att inte hitta jobb efter studierna, ensamhet (inte för en stund, det gillar jag.. men konstant ensamhet)

Fem saker du är stolt över: mina studieprestationer just nu.. det har gått mycket bättre för mej på sista tiden och det känns bra, att jag har fått alla jobb som jag har intervjuats till - okej, jag går inte på 10 intervjuer per år - men ni fattar ;), är också stolt över mej och killen - vi har klarat oss igenom ganska mycket crap på siståne, sen är jag stolt över att jag har tagit tag i min hälsa och fokuserar mer på min kropp, kost och motion - och mår faktiskt redan bättre. Jag är också stolt över att jag snart är klar med min första examen.

Fem guilty pleasures du har: choklad, lakrits, kaffe, Keeping up with the Kardashians (kan typ alla familjemedlemmars story utantill, time well spent :D ). Aa joo nagellack.. ni vill inte räkna hur mycket samtliga nagellack i skåpet här hemma har kostat...

Fem ord du tycker är riktigt fula: muija, kalender, trosor, diet (det har en så negativ klang och missförstås ofta som bantningskur fastän det står för kost), härmis (killen (från pampas) använder det istället för baittare.. och jag ser genast framför mej en hermafrodit.. inget fel där.. men inte i den kontexten!)

Fem affärer du besöker oftast varje vecka: Stockmann, Lidl, Punnitse&Säästä, Sokos (endast i Åbo ;) ), ZARA..

Fem dåliga vanor du har: för mycket kaffe, lämnar saker och uppgifter till sista minut, på siståne har jag blivit slö på att svara på meddelanden genast.. jag kan tänka mej att fler personer i min närhet stör sig på det - men jag ska skärpa mej!, jodlar när jag på riktigt borde sova, köper onödigheter bara för att lönen har kommit samma dag och jag kan.

Fem otippade lukter/dofter du gillar: nagellacksdoft, nagellacksborttagningsmedelsdoft, tobaksrök - fastän jag inte har rökt en endaste gång själv!, hostmedicin, doften då det är riktigt riktigt kallt och krispigt ute - annars ogillar jag nästan allt med vintern.

Fem saker du vill göra inom de närmaste 5 åren: studera klart, hitta mitt första "riktiga" arbete med kopplig till mitt intresseområde, spendera en längre tid utomlands/resa/jobba, flytta, lära mig att tala finska, jag lämnar en grej osagd här för livet har en tendens att ändå hitta på något man aldrig hade kunnat förbereda sig för! :)

24.01.2016 kl. 20:08

homemade beauty

Jag har sedan länge haft ett stort intresse för hudvård, smink och små tips och tricks som har med det att göra. Under studietiden har olika DIY:s och hemlagade röror och smeter blivit kul. Jag orkar inte tänka att allt jag lägger på huden eller på mina fransar måste vara 100% ekologiskt, närproducerat etc. och funderar faktiskt inte alltid i första hand på de faktorerna. Det jag tycker att man kan kolla efter är att producenterna inte använder sig av tester på djur och sådant.. men för att vara helt ärlig är det tyvärr inte sådant jag extra mycket tänker på att kolla in då jag väljer en skönhetsprodukt till exempel. Jag har mina vissa trogna produkter som jag tycker är bäst av vad jag har testat och som funkar bäst för mej. Använder till exempel ögonsmink från Dior, och basen av ansiktet fixar jag med MAC och bareMinerals + Caudalie = ALLTID.. Vilket fast det fungerar kan bli lite trist ibland.

Därför är det kul att ibland mix it up lite, och för att jag inte vill byta mellan produkterna som jag använder, gör jag detta i form av hemlagade DIY:s - det var nog i början konstigt, och jag tvivlade på att det alls skulle funka.. Men sen då man  hade testat ett par recept och blivit mer van med dem så var det det mest naturliga valet nånsin. Wow! Dethär funkar ju faktiskt.. och bara tre stycken ingredienser.. Dyra krämer och serum i all ära, men ibland är det bara back to basics som funkar bäst.

Min kära kompis som känner mig så väl (samt delar det här intresset med mig) gav mig som julklapp en bok med massor av olika DIY:s som jag inte har hunnit testa ännu.. men tänkte kanske unna mig ett idag! Gör ni det med! Boken heter Homemade Beauty och är skriven av Annie Strole men annars brukar Farah Dhukais Youtube videon göra tricket! :)

24.01.2016 kl. 16:01

denna söndag

På dagens program ligger inspirationsbrunch med fellow ratatabloggare på Tiirikkala, det blir kul. Sen måste jag ta mej i kragen och räkna lite inlämningsuppgifter, men förutom det så tänker jag ta ledig dag till max och bara chilla och samla energi för ny jobbvecka.. Hoppas ni alla har en mysig söndag! :)

Update: Jag vet inte varför, men just nu fungerar det inte alls för mej att lägga upp bilder, vilket är lite trist.. men det blir säkert snart fixat :)

24.01.2016 kl. 11:06

en återanvänd lista

Tänkte att lite random information om mej själv skulle sitta bra nu. Min personlighet är också lite kort och koncis just nu, så detta sitter perfekt! Hittade denna på en tidigare blogg så vet inte varifrån den härstammar, bli inte lessna på mej ni påhittiga listmakare! :)

 

[ ] Jag behärskar en snowboard

[x] Jag har medverkat i ett tv-program under min livstid

[x] Jag har varit kär i Nick från Backstreet boys

[x] Jag är kär i Nick från Backstreet boys (forever and ever!!;))

[x] Jag känner att min blogg ska bli bättre än någonsin 2016

[x] Jag finns på Instagram (@mimsivimsi)

[x] Jag älskar sushi

[ ] Jag hatar sushi

[ ] Jag ser på BUU-klubben varje dag 

[x] Jag dricker mer rödvin än vad som anses hälsosamt

[ ] Jag älskar brieost och pepparkakor

[ ] Jag har en tatuering

[ ] Jag har två tatueringar

[x] Jag gillar mitt metall-blåa nagellack 

[ ] Jag har haft tandställning (önskar dock att jag hade haft:/)

[ ] Jag känner mig positivt inställd till ett skönhetsingrepp

[ ] Jag äger en segelbåt

[ ] Jag blir sjösjuk och hatar båtar

[ ] Jag älskar Swedish house mafia

[ ] Jag har sett The Hobbit och älskade den

[ ] Jag har sett The Hobbit och hatade den

[x] Jag tänker aldrig någonsin se The Hobbit

[x] Jag har åtminstone en svår fobi

[ ] Jag har rymt hemifrån

[ ] Jag drömmer om giftermål

[x] Jag upplever att mina föräldrar är asjobbiga, de brukar som tur turas om..ena den ena dagen o.s.v.

[ ] Jag skulle döda för en flytt till en annan stad

[x] Jag trivs i min stad

[ ] Jag har ett barn (eller två eller hundra) jag har hundra;)

[x] Jag har inga barn, men vill gärna ha

[ ] Jag studerar på daglig basis

[x] Jag jobbar

Untitled

[ ] Jag är föräldraledig och jag lider

[x] Jag är fullständigt tillfreds med min livssituation

[x] Jag är underbar och omtyckt av alla (och på jobbet går det också JÄTTEBRA) heheheheee...

[ ] Jag väntar mest på pensionen, tror jag

[ ] Jag har snattat i min ungdom

[ ] Jag har fått sparken

[x] Jag har sagt ”lol” i en riktig diskussion

[ ] Jag har fullständigt skämt ut mig på julfest 2012

[ ] Jag har kissat på mej av skratt den senaste månaden

[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat, skrattar, talar är test..whenever..

[ ] Jag har inte skrattat på flera år

[x] Jag har frustat ut valfri dryck genom näsan.. Hej, det är jag som är ölfontänen Mitch! Trevligt att träffas!

[x] Jag har ätit avocadopasta fler än en gång

[ ] Jag har rört mig naken på offentlig plats

[ ] Jag föddes med en sjukdom

[x] Jag har spytt på sjukhus

[x] Jag har aldrig brutit ett ben

[x] Jag har fulgråtit i famnen på en doktor

[ ] Jag har uppsökt vård pga alkohol

[ ] Jag har har svimmat pga förlossning

[ ] Jag har aldrig rört mig utanför landets gränser

[ ] Jag har emigrerat

[x] Jag har besökt Österbotten som turist

[x] Jag har bott i Nyland hela mitt liv..om man räknar bort de senaste månaderna (åren!) då alltså..

[ ] Jag har bott i Österbotten hela mitt liv 

[ ] Jag har alltid hatat Stockholm

[ ] Jag föredrar skidsemester

[x] Jag känner stor kärlek till Åbo, mitt hus och mina fina vänner 

 

Nu ska jag fira veckoslut. Jag har jobbat slut för denna vecka, och jag förtjänar verkligen ett par dagar av chill nu känns det som! (i verkligheten med jobb+studier kommer mitt veckoslut att gå ut på att komma ikapp med studierna från den gångna veckan.. men man kan ju alltid drömma!)

22.01.2016 kl. 21:14

nytt bo på gång

Har lite panik över att flytta ut och in med pojkvännen i en ny lägis.. Vi var idag och kollade på en som egnetligen inte ens har några downsides.. men det känns ändå på något sätt skrämmande. Jag tror nog att vi klarar av att bo tillsammans, det har vi i praktiken gjort redan nästan ett år, men då i min lägenhet. Det kanske mer är det att det är något annorlunda - men lika annorlunda kommer det väl att vara om ett par månader? Det kanske största "problemet" är det att jag gillar att laga mat, och att köket kanske int är lika fräscht som det som jag har nu. Men jag antar att känslan är helt annorlunda då man får sina egna möbler och saker dit. Det är liksom helt idiotiskt att sitta och puppa på 39m2 för nästan lika hög hyra som en lägis på 65m2. Jag måste bara skärpa mig och släppa vissa av mina snobberi grejer och våga testa på nåt nytt. Om det sen inte alls känns kul kan man ju alltid flytta igen.. inte konstigare än så - så varför känns de som en så big deal..:D Nån annan som har erfarenhet av sånthär och vill lugna mina nerver? :)

CC Weheartit

källa

 

En positiv grej är iallafall att det finns mer utrymme att hålla på och inreda..;) OCH där finns bastu, jag har saknat bastu i min nuvarande lägis! Nu ska jag sluta svamla, gokväll allesammans! 

13.01.2016 kl. 18:25

den tolfte januari

Hämtade nyss ut min nya tröja som lämpar sej bättre som Eftis-tant utstyrsel än vad jag hittills har haft på mej på jobbet. Fast sen igen så bryr sej barnen knappast så mycket om det.. Det är lite konstigt att plötsligt stå ute på en gård eller vara inne och leka då man har studerat de fyra senaste åren, och knappt varit ute på vintern utan bara puppat i bibban liksom. Eller man känner sej lite malplacerad, men månne det inte blir bättre snart, det är iallafall kul med jobb :)

Den här dagen började med ångest om allt från studier till jobb till träning, men nu känns det som att alla dom där sakerna har ordnat sig, åtminstone för en stund. Vad jag har märkt på uni är att man oftast ändå får fixat det mesta fast man ibland först får ett blankt NEJ! Det gäller bara att vara tillräckligt irriteraande alternativt lessen och uppgiven höhö..:D Men nu är mina planer angående studierna alltså back on track och jag ska återgå till min sliskiga Quinoa-gröt som blev dagens middag..:) 

Fastän det innerst inne känns som att det verkligen är studierna man borde satsa på helhjärtat nu.. så tror jag ändå att kombinationen 50/50 funkar för mej.. plus att jag i bästa fall för första gången kan ta en lite längre sommarsemester!

12.01.2016 kl. 18:45

nya goodies

Bestämde för att investera i en ny telefon till mej själv, så var idag och hämtade ut ett nytt skal för den, I like it! Desto mer gillar jag verkligen märkes-reor, och lyxiga paket.. små guldkanter liksom. Har flera gånger hittat kul saker för bra nedsatta priser hos By Malene Birger, tror rean fortfarande är igång där så kolla in det vetja! Nu ska jag fixa lite middag åt mej, ha en skön lördagkväll!

Untitled

Untitled

Fick alltså hem dethär telefonskalet, har länge gillat mönstret, men tog det i en mörkröd/lila färg i stället för svart. Tycker det passar bättre med telefonens rosguld :)

09.01.2016 kl. 15:56

lördagsbestyr

Denna lördag har hittills spenderats på ett av de bästa vis som finns. Vaknade ur-sent och av mej själv, och låg kvar tills jag kände för att stiga upp. Jag tycker man behöver det ibland fastän jag oftast är en sån som tycker om att starta dagen redan tidigt.. känns ofta som att man slösar bort den mest produktiva tiden och blir hängig för resten av dagen då man sover länge annars. 

Sen sminkade jag mig i ungefär en lika lång stund som jag sist och slutligen spenderade ute bland folk.. Jag vet att det kanske låter onödigt, men jag har kommit fram till att det är mycket värre för mej att gå ut i kylan med jättelite smink på mej. Det känns som att ett rejält lager skyddar mot kylan. För ett par dagar sedan så var jag ett tag utomhus på jobbet och då tror jag att jag förfrös huden över kindbenen.. för de har fortfarande en lite skrovlig röd ton... Det är rätt om ni här drar slutsatsen att jag inte alls gillar vinter, kyla eller snö.. Kanske är det för att jag är uppvuxen i stan och aldrig riktigt har upplevt det fina med vintern direkt.

Vinteresplanaden, Hki

09.01.2016 kl. 15:00

en jul och sånt

Äntligen första dagen av relativt normalt liv, förstå mej inte fel, julen är najs och så.. men det är sköönt att den är över! Träffade idag bästa Stella och Anna och det är alltid kul fastän man ses sällan nu när jag egentligen bor i Åbo. Så vi fikade lite på Kippo och försökte förgäves få kontakt med brorsan som traskade förbi i sin headphone-dvala före vi sedan tog oss an reorna. HIttade idag en blus i Mango som fick följa med hem.

Så har jag även hunnit med mitt "årliga" frissabesök (höhhö nästan.. är lite snål med pengarna just när det gäller håret..:P). Fick bortklippt alla toppar som hade delat sig ca 7 gånger redan.. (det här är ju lite pinsamt att erkänna) men jag har alltid varit mer intresserad av kläder och smink än att hålla på och fixa med håret. Så nu sitter jag här med lite kortare och fräshare hår, åtminstone för en stund. 

Dessutom ska jag ut på byx-jakt ännu än gång idag.. eftersom jag är utan rena och hela byxor för tillfället.. Julovet har gjort mej till en liten Hobo-Mitch. 

För övrigt vet man att man är i stan (läs: Helsingfors) då man sitter i spårvagnen bredvid två spugen som grälar om vad han som sjunger Sokka irti heter varefter de lyssnar OCH sjunger med till nyss nämnda sång på högsta volym medan Eira-tanterna skickar menande blickar till de andra i vagnen. 

 

Bild 28-12-2015 kl. 17.15
28.12.2015 kl. 17:01

en bröd-lös månad

Jess! Nu har jag kommit igång med träningen och kommit ikapp snabbare än förväntat, det kändes lite jobbigt under de första dagarna, men nu är jag back on track.

Svårast är det att hålla sig till de recept jag har fått av PT:n eftersom jag hatar att göra mat enligt recept, det går liksom emot allt jag kan om matlagning.. det är helt enkelt bara för tråkigt. En annan jobbig grej är att man inte får äta brödvunder den första fasen av träningsprogrammet.. och vad är livet om man måste leva utan bröd? ( nu är det inte så att jag sitter och frossar i kilovis med vittvitt bröd varje dag annars, men ibland kan ett rågbröd till exempel vara ganska nice..) 

Men det finns ett undantag, POWER BUILD-UP BAGEL!! och den ska jag få idag, behöver inte ens göra den själv, vilken lyx. Det får bli rostad quinoa-gröt imorgon istället ;)

Untitled

 

 

Så kände jag mej idag, som en queen av allt!! Puss på er alla, nu ska jag kolla in förra veckans Jul med Ernst!! :D

//Energi-Mitch

 

 

14.12.2015 kl. 21:49

första dagarna

Bloggen har blivit lite bortglömd på sistone, det har hänt mycket här kan man säga! Såhär i slutet av terminen är det många essäer och tenter som avlöser varandra men efter nästa söndag tar jag ett välförtjänt lov. 

Jag fick en tidig julklapp av mamma, i form av en "diet", ett program som tar mycket tid och energi - åtminstone nu i början. Jag har inte mått bra i min kropp på siståne och jag visste att det är dags att ta tag i det här nu för att få vardagen att rulla på igen på ett positivt sätt. Jag gillar egentligen inte ordet diet eftersom det ringer ganska negativt i mina öron, och fastän denna "diet" handlar mycket om viktnedgång så är det bara en bråkdel av det hela. "instagram-dieten" 90 day SSS av Joe Wicks går ut på att man i tre olika "faser" varav den första månaden är ganska fokuserad just på viktminskning. Man tränar mycket och äter mycket, kort och gott. Jag skulle aldrig ha trott att det som är svårast att komma igång med är maten, portionerna är enorma.. och blir dessutom skitfrustrerad då jag inte får i mig hela portionen. Men, jag har bestämt mej för att satsa på det här och det kommer jag att göra också. Tänker nog inte visa några bilder här på bloggen eftersom ni riskerar att storkna på julgröten.. kanske sen då jag är i bättre skick, hehe!

Men nu ska jag återgå till lördagschill, nånä jag är studerande. ska fortsätta på en av mina kommande deadlines..;) 

Untitled
12.12.2015 kl. 19:00

fredagskänslor

Hej på er!

Ursäkta tystnaden, jag har hållit på och pluggat för en tent som jag skrev idag.. vi får se hur det går, jag fick lite panik när jag väl satt där med uppgifterna. Jag har aldrig haft så i skolan så vet inte varför jag har så svårt med "traditionella-tenter" på uni. Har någon annan så? Ibland så flippar bara hjärnan och man kan inte ens detdär som var självklart när man övade. Sen igen så har jag inte nästan alls gjort sådana tenter sedan 1-2 studieåret, så kanske det är rutinen som saknas. Men jag är inte en sådan som sitter och gråter över sånt, omtent kommer ju sen om det nu sket sig. Plus att jag har rödvin, det är fredag och käraste Bellsmells kommer hit och hänger med mej i helgen. Det här kan inte bli annat än bra alltså!

Tjingeling!

 

Untitled

 

källa

04.12.2015 kl. 18:09

årets julkalender

Det här är kanske lite nördigt, men jag ÄLSKAR serien Historieätarna på SVT och har undrat när det kommer en ny säsong. Årets julkalender från SVT går ut på samma sak, men man går igenom hur människor har firat jul från vikingatiden fram till modern tid. Förutom Lotta och Erik som vanligtvis är med, spelar de nu en familj där barnen också får testa på att leva som till exempel vikingar och äta typisk vikingamat för en dag. Kollade just "första luckan" och det var jättebra, ser framemot att följa kalendern fram till jul. Avsnitten finns gratis på SVT Play, och går att se även i Finland.

 

tusen år

Källa

01.12.2015 kl. 14:42

arctic feathers

Jag gillar inte egentligen krystade högtider som skapar massor av krav och förväntningar på en, praktexempel är nyår midsommar etc. Men detta år har jag ett par allternativ för hur jag skulle kunna spendera nyåret så jag blev lite ivrig och kollade på nyårs-passande kläder och hittade lite fint. Alla som känner mej tycker säkert att jag använder alldeles för mycket svart, och att det är tråkigt. Men det kan nog aldrig gå fel och jag tror det är därför jag gillar det så pass mycket. Nu hittade jag ett par grejer från French Connection som var ganska fina, får se vad det nu blir sen. Jag vet aldrig egentligen hur pass "uppklädd" man borde vara och när man inte har satsat tillräckligt, det beror så mycket på vem man sen hänger med, så jag vet inte om det här nu är too much så kommentera gärna! (Just nu lutar det nog mer mot blusen, den funkar också mer mångsidigt) :)

 

Untitled Untitled Untitled

källa

30.11.2015 kl. 14:19

hänt i tåget

Man vet att man är i Finland då man efter några hållplatser stannar och nya typer hoppar på och har platsen bredvid en i vilken väskan redan har gjort sig bekväm och jackan hänger över men människan bara står där som ett fån och stirrar. 

Jag måste bara skriva det här, för jag insåg efter 40 minuter att jag av automatik bara började flytta alla saker, utan ett utbytt ord. Att han faktiskt inte sa något alls. Inget Hej! Inget Oj då, du har nog min plats nu.. Bara :O och tystnad. Jag vet inte varför det stör mej så jättemycket, det gör bara situationen så pinsam och krånglig på något sätt. Att killen samtidigt sitter och smygrapar bredvid en gör inte situationen bättre heller. Varför är det så jättesvårt att behandla människor som riktiga människor och faktiskt säga något. Till och med jag på min pinsamma finska kan hälsa och säga till om någon har min plats. Men att jag bara skulle komma fram och stirra på stolen som jag hade planerat att sitta på skulle nog aldrig falla mig in.

Man borde kanske ha ett litet minitest i basic sociala situationer och önskat beteende som en del av studentexamen, så att människor skulle veta vad de ska göra när de möter en annan människa, som till exempel att inte sitta och rapa. Eller att producera ord och budskap högt ut. Jag tänker från och med nu vara den jobbiga apersonen som krossar illusionen och dendär jäkla tystnaden, starting now!

Punkt. Hehe.

 

Untitled

källa

29.11.2015 kl. 20:35

kärt återseende

En gång för länge länge sedan så stod jag på en spåra-hållplats och väntade ensam då en tant (på finska) kom fram till mej och frågade om jag hade tid att prata en stund. Jag sa att jag har tid tills min spårvags kommer. Hon började prata om dittan och dattan och sa efter en stund med lugn ton men lite provocerande uttryck; vet du hördu, sådana som du borde nog inte få finnas här i stan. Jag antar att hon hörde på brytningen att jag talade svenska eller på något annat sätt härledde det ur mina kläder eller så.

Det har inte hänt åt mej ofta, men ett par gånger nog och jag blir lika chockad varje gång. Man kanske borde säga emot men jag känner inte att det skulle göra någon skillnad ifall jag gjorde det så jag försöker oftast verka oberörd och jag tror det är mer förvirrande för motparten ändå, så jag kör på det. Jag kom på det här eftersom samma tant satt på spårahålpparen i fredags när jag kom till stan, frågade än en gång om jag ville prata, men jag kände att jag inte riktigt har lust så log åt henne och gick vidare.

Det är synd, för alla är inte som hon, men det är lättare att undvika random människor för att slippa sånt än att utsätta sig för sånt igen. För man får paha feelis och mindre lust att göra en effort för att snacka med människor, och det är inte så bra i längden, eller särskilt kul!

29.11.2015 kl. 19:06

en bra dag

Idag har det varit en bra dag. Power-vacay är nästan lika effektivt som en power-nap, en ledig chilldag borta från verkligheten kan göra under. Det här låter nu ganska mommo men.. man blir också avslappnad och får energi av naturen tror jag. Bara man traskar omkring i skogen lite utan smink som en skogsmulle och andas in lite ren luft så blir allt nog bra..:D Nu ska jag städa lite och packa min väska för imoron bär det av mot Helsingfors och spontan lillajul eftersom jag har hemlängtan!

IMG_7632

IMG_7631

IMG_7613

IMG_7612

IMG_7608

IMG_7607

IMG_7575

Grötfrullen med äpple-nötter-chia-persimon, namnam... och dagens fortune:

Don't ask, don't say. Everything lies in silence.

26.11.2015 kl. 21:38

villa-onsdag

Sitter som bäst framför en brasa som inte tar fart i min väns stuga I Kustavi. Vi tar en break mitt i veckan, och imoron lite back to nature och pluggande. Men ikväll bara chill med gott vin och varm bastu (har längtat efter bastu i flera veckor)! Ha en bra kväll ni med!

cc: @coletteparis
25.11.2015 kl. 21:52

sol i sinne

Tog en liten paus i studierna och traskade iväg på en kylig promenad idag. Som tur var det soligt och snön började smälta bort, jag gillar inte alls snö. Det är konstigt för det är nog kul att skida, åka pulka och allt möjligt sånt.. men jag hatar snön annars. Är skiträdd för att halka och skada mej, har ren nåt fel på min fot så jag vrickar den alltid.. jaa alltså jag bara orkar inte.. för min del kan kylan och snön ta ledigt denna vinter! Men trots det så är snö och den vita färgen ganska vackert.. men e de värt de? ;)

IMG_7552

IMG_7532

IMG_7550

IMG_7540

IMG_7554

24.11.2015 kl. 23:02

ekotori

Idag hade vi en liten paus mellan föreläsning och lunch så vi svängde förbi ekotori här i Åbo. Jag trodde det skulle vara en soptipp ( :D ) så jag blev positivt överraskad då det var som ett ganska fräscht loppis. Där fanns allt möjligt nice, men jag är inte i behov av nåt nytt just nu så det blev inget uppköp denna gång. Men det är ganska kul att veta att det finns ställen som man kan föra gamla möbler eller prylar till då man inte mer har användning för dem. Alternativet att slänga sånt man inte behöver känns ju jättefel och onödigt!

IMG_7515

IMG_7519

IMG_7520

Stolen passar ju absolut inte in i min inredning...:D men den var ganska fin på sitt sätt ändå! ;)

24.11.2015 kl. 22:55

Hej på er! 

Michela heter jag, är 23 år och studerar marknadsföring och litteraturvetenskap. Drömmer om att nån gång snart slutföra mina studier i Åbo och se mej omkring i världen påriktigt, det borde inte vara så länge tills dess, men just nu är jag nöjd med allt precis som det är. 

Ber redan nu om ursäkt för den crappyga bildkvaliteten, äger just nu endast en iPhone kamera, så det får duga tillsvidare!